Tvrtka Fossil je američka tvrtka za satove i stil života koja je kreativno ukorijenjena u autentičnom vintage i klasičnom dizajnu. Osnovan 1984. godine, brend Fossil bio je odskočna daska za sve što je tvrtka postala u više od četvrt stoljeća. Danas se Fossil satovi ponose svojom posvećenošću američkoj vintage inspiraciji.

Ova predanost jednom određenom stilu kad su Fossil satovi u pitanju omogućila je snažnu maloprodajnu prisutnost na globalnoj razini, s više od 400 maloprodajnih lokacija, 4000 veleprodajnih lokacija i 13 000 zaposlenika diljem svijeta.

Ali Fossil satovi nisu njihovi jedini proizvodi, tvrtka konstantno razvija svoj multi-brand portfelj. Raznoliki portfelj brendova svjetske klase daje jedinstvenu poziciju na globalnom tržištu. I samo postaju veći. Ovaj globalni temelj omogućio je održivi rast koji je Fossil doveo do samog poslovnog vrha, označavajući njegovo mjesto među 500 vodećih javnih kompanija u Sjedinjenim Državama.

Kad pričamo o tome kako se Fossil satovi proizvode, distribuiraju, prodaju – osoblje Fossila dolazi iz neobično raznolikog demografskog podrijetla. U tvrtki je 55,1% žena i 45,0% etničkih manjina. Unatoč raznolikosti u drugim područjima, zaposlenicima Fosila primjetno nedostaje političke raznolikosti. Ima neobično visok udio zaposlenika koji su članovi Demokratske stranke, 70,0%. Čini se da zaposlenici uživaju raditi na inače raznolikom radnom mjestu kojim dominiraju članovi Demokratske stranke. Fossil ima odlično zadržavanje zaposlenika s članovima osoblja koji obično ostaju u tvrtki 3,1 godinu. Prosječni zaposlenik u Fosilu zarađuje oko 30.000 dolara godišnje. Plaća u Fossilu znatno je niža od nekih njegovih konkurenata s najvećim plaćama, kao što su Donna Karan Company i Skagen, koji plaćaju oko 45 000 dolara godišnje.

I danas Fossil satovi njeguju isti stil kao prije 40 godina

Sa sjedištem u Teksasu, Fossil satovi su ključni igrač u maloprodajnoj industriji sa 7500 zaposlenika i godišnjim prihodom od 1,7 milijardi dolara.

Također, Fossil satovi posvećeni su uspjesima klijenata pružanjem inovativnih rješenja, projektiranjem i sigurnom izgradnjom objekata najviše kvalitete prema planu i uz integritet, vodstvo i vještinu.